Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 Ingrediënten: Paksoi met oesterzwammen

  • 1 kg. aardappelen
  • olijfolie
  • 3 eieren (scharrel)
  • 750 gr. paksoi
  • 200 gr. Oesterzwammen of shii-take
  • 2 eetl. Tamari of shoyu
  • 2 theel. sambal oelek (kan ook weggelaten worden)
  • 2 dl. soja melk
  • 2 eetl. geraspte kokos.
  • 50 gr. geraspte jonge kaas
  • Tahinsaus. Nodig: drie eetlepels tahin (sesampasta), een scheutje soja melk en wat tamari of shoyu en eventueel wat sambal oelek
  • klontje roomboter voor het invetten van de schaal.

Bereiding:
De aardappelen schillen en gaar koken in ca. 20 min.
Kook de eieren in 6-8 min. hard, pel ze en snijd ze in schijfjes.
Verwijder de stronkjes van de paksoi, wassen,
snijd de stelen in reepjes en het blad in stukjes.
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan en roerbak de paksoi
en de reepjes oesterzwam in ca. 3 min. tot bijna al het vocht verdampt is. Niet te lang.
Voeg de tamari of shoyu, en de sambal naar smaak toe.
Giet de aardappelen af en stamp deze fijn met een pureestamper.
Klop beetje bij beetje melk erdoor tot de puree smeuïg is.
Breng de puree op smaak met wat peper en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in.
Doe eerst een laagje paksoimengsel. Daarover heen aardappelpuree en daar weer overheen de rest van het paksoimengsel. Dan de stukjes ei erover en het geheel bedekken met de tahinsaus. (zie hieronder voor bereiding)
Dek het geheel af met de aardappelpuree.
Vermeng de geraspte kokos en de kaas en strooi het over de puree.
Tahinsaus: neem drie tot vier eetlepels tahin (sesampasta bij voorkeur uit natuurwinkel). Vermeng dit met een scheutje sojamelk en een scheutje tamari of shoyu en eventueel een mespunt sambal oelek. Naar eigen smaak. Verwarm dit mengsel al roerend tot een gladde saus.

Verwarm de oven op 200*C en bak de ovenschotel goudbruin in ca. 20-30 min.

Serveren met tomatensalade. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Paksoi met oesterzwammen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>